30 oktober 2008

Politieke steun voor Plan Weide-meren

Plan Weide-meren speelt een rol in de strijd om de verkiezingen van een nieuw bestuur voor het Waterschap Amstel Gooi en Vecht.

De lijsttrekker voor het CDA tijdens de Waterschapverkiezingen, Wim Zwanenburg, steunt het plan. Op de website van het CDA maakte Wim Zwanenburg bekend dat hij het plan onder de aandacht van de Provincie Noord Holland zal brengen.

Plan Weide-meren sluit aan bij een belangrijk uitgangspunt van het CDA, het naleven van de Keur.

Wet Openbaarheid Bestuur ingezet
Het CDA zal gebruik maken van de Wet Openbaarheid Bestuur om te achterhalen hoe het mogelijk is dat Natuurmonumenten ontheffing heeft gekregen om het terrein in de Zuidelijke Horstermeerpolder te laten verwilderen, zonder onderhoud te plegen aan de sloten. De Keur van de Horstermeerpolder en de Landelijke Distelverordening worden niet gerespecteerd in deze wijze van natuurbeheer.

Wim Zwanenburg kondigde dit aan tijdens een debat rondom de Waterschapsverkiezingen dat op 27 oktober werd gehouden in Hilversum. Tijdens dit debat ondervroeg hij AGV bestuurslid Lammy Garming over de toedracht van de ontheffing. Omdat een inhoudelijk antwoord uitbleef zal het CDA de stap zetten naar het dagelijks bestuur van het Waterschap. Zij willen antwoord krijgen op de vraag “Wanneer en door wie is die ontheffing verleend?"

Het CDA heeft in het verkiezingsprogramma staan dat het achterstallig onderhoud met kracht ter hand moet worden genomen. Dus baggeren, het onderhoud en schoonmaken van sloten en watergangen om (toekomstige) wateroverlast voor bewoners te voorkomen. Het CDA vindt dat de Keur onverkort gehandhaafd moet worden voor alle partijen in het werkgebied van AGV, dus ook voor natuurorganisaties.

Geen opmerkingen: